29 Mart 2009 Pazar

tini mini mim'im

altın mantarlı yazarlarımızdan arcoiris mimlemiş ve ey esra yaz bi yazı kitaplar hakkında demiş.
 şöyle ki, yaşlanmaktan mı (höh 21'inde mi?), olgunlaşmaktan mı (bak bu olabilir işte) bilinmez zevklerim, renklerim, şeklim şemalim pek bi değişiyor benim. bazen sevdiğim bir filmi ikinci kez izleyeyim diye ekranın başına geçerim ve "ay ben bunun nesinin beğenmişim " der, büyük bir hayal kırıklığıyla yarısında izlemekten vazgeçerim. ama konu kitaplar olunca, dünyada okunmayı bekleyen yüzlerce yeni kitap, keşfedilmeyi bekleyen onca farklı hayat olduğunu düşündüğüm için henüz hiç bir kitabı ikinci kez okumadım ben.
işte hâl böyleyken *en sevdiğim kitap "karin karakaşlı"nın "müsait bir yerde inebilir miyim?" idir. kitabı alice olarak yeni baştan doğmadan önce, "hüzün bir insana bu kadar mı yakışır" dönemimde okuduğum için tekrar okumaya yönelik bir cesaretim yoktur, ama 2.si okunacak tek kitap varsa aklımda, o da budur.  

*kitap yazar mıydım? roman filan yazamazdım heralde, ucunu başını tutturamazdım bu son derece değişken halimle; ama kısa öyküler ve denemelerden oluşan bir kitabım olurdu, yıllar içinde bilgisayarımın "writings" klasöründe text file olarak birikmişlerden yada siyah renkli gümüş kabartmalı dosyamın içinde beyaz kağıda siyah keçeli kalemle yazılmış olanlardan bir derleme... 

bence okumak istemekle, o kitap benim olsun istemek farklı duygulardır, merakından bi kitabı arkadaşından alıp okuyabilirsin ama bazı kitap vardır ki satın alırsın, özene bezene saklarsın, senden başka kimseye de okutmazsın. işte benim ifedix'te *favori listemde alınmayı bekleyen kitapların listesi şöyle, diğer okumak istediklerimden hiç bahsetmiyorum bile.

varolmanın dayanılmaz hafifliği - milan kundera
de ki işte - oruç aruoba
hayat gerçeğe perde - cem mumcu 
atmosferik rahatsızlıklar - rivka galchen
yüzyıllık yalnızlık - gabriel garcia marquez
swann'ların zamanı kayıp zaman izinde - marcel proust
sevda kadınları - elfriede jelinek
solak kadın - peter handke 
gurur ve önyargı - jane austen
"her şeyi" unut - burçak özlüdil...

şeklinde uzaar gider, ha bir de quercus science serisi var ki, bütün uzay kitaplarını istiyorum! ve utanmadan sizi mimliyorum, ayci hanımcım! yazın bakalım :D

5 müthiş fikr-i beyanda bulunulmuş:

ayci dedi ki...

tatilden yeni döndüm - ilk firsatta yazacagiiiimmm ;)

Unknown dedi ki...

Yazıların sürükleyici ve akıcı, bestseller tadında.. Her gün büyük bir keyifle ve merakla okuyorum.. Seneler önce Atalay Yörükoğlu'nun Çocuk Ve Ruh Sağlığı kitabını bebeklerim için defalarca okudum. Sayfalarını her yaşa göre tekrar tekrar okudum.. Ama şimdi Alicemin yazılarını okuyorum, onu daha iyi tanımak için..Her defasında beni şaşırtmaya devam ediyorsun tatlım, ALİCE HARİKALAR DİYARINDA hissediyorum kendimi.. Sen yazmaya devam et ALİCEMMM :)

Görkem PAÇACI dedi ki...

'cesur yeni dunya' okunmali.

alice hanım dedi ki...

ayci hanımm, anlamam ben walla bak mim bu sorumluluğu büyük, taşıması ağır bir yük, yaz kurtul :))

nilgün hanımm, e malum çenem düşüktür benim, ayrıca da doğru bildiğimi sölerim, bir nevi kemiksiz dilliyim. hâl böyleyken ben daha çoooook yazmaya devam ederim :)) sen de yazsan da bi blog biz de okusak biraz ne dersin ha?

alice hanım dedi ki...

görkemcim cesur yeni dünya şu an elimdeki kitap, okunuyor...
hem de altı çizli çizile