16 Mart 2009 Pazartesi

çok telefonluluk

türklere has bir hadise midir acaba bu çok telefonluluk yoksa başka milletlerde de var mıdır? hayır yani ben yabancı arkadaşlarımın hiç birinde görmedim, duymadım, "bu benim t-mobile'ım bu da orange numaram hangisini vereyim" dediğini.. nedir bu bizdeki operator deliliği anlamadım gitti, yok efenm birinin 1000lik mesajı varmış, diğerinin bedava konuşması, ne yani bu kadar mı müptelasısınız şu aletlerin? itiraf ediyorum ben de denedim bir ara iki hat kullanmayı ama işe yaramadı, ikinci telefon hep dolapta, hattı kapalı kaldı. işte onun içindir ki aradığımda cevap vermeyip de sonra "ne oldu?" diye aptalca smslerle geri dönenlere, pıtır pıtır 7/24 mesaj çekenlere tahammül edemiyorum, amaç iletişmekse, arayalım iletişelim, konuşup güzelleşelim, pıtır pıtır mesaj yazıp tuşları eskitmeyelim, parmak kası geliştirmeyelim, di mi ama.       

8 müthiş fikr-i beyanda bulunulmuş:

demiycem dedi ki...

çok telefonluluk dünyanın en saçma olaylarından sadece bir tanesidir..saygılar..

Unknown dedi ki...

çok tlf.luluk tabiki saçmalık ama ! eğer seninde 200 tane temsilcin olsaydı alicem çookkkk tlf.nun olurdu.. biraz alındımda:)))

sinem dedi ki...

bir çok tlf.lu olarak..

öncelikle belirteyim ki genel olarak bir telefon düşmanıyım. yani burda iletişim mecburi olduğu için yanımda ama mersindeyken bıraktığım yerde şarjı filan bitip günlerce bulamadığım olur tlf.umu. öyle pıtır pıtır mesajlaşmalardan ben de nefret ederim.

sonralıkla, ona kalırsa, ben de bir telefonda 20 tane özelliğe karşıyım. telefonsa telefon olsun hacı, yok mp3 player yok bilmem ne. ipodum varsa ne mp3ü, nikonum varsa ne kamerası.. hahayt..

en sonralıkla da, ben de uzun süre güldüm böyle 2 tlf.lulara ama ne zamanki izmire geldim, faturam 90-100 tl arası seyretmeye başladı, her ay tek işlevi 500 sms yüklemek olan, neredeyse hiç konuşmadığım bir avea aldım, faturam 40 liralara kadar düştü! çünkü herkes avealı ama ben turkcellin adeta neferiyim. ama bu sefer de hangi hat takılıysa diğerini takmayı unutuyorum ve ya annem-babam "aaaa arıyoruz kapalı öldük meraktan" ya da arkadaşlar "o kadar msj attık bekledik neden gelmedin" diyorlardı, ben de eaaah yiter dedim ve bi tlf daha aldım.

p.s. üstteki manilere bittim :)

alice hanım dedi ki...

demiycem bu durumda seni mimliyorum ve senden dünyanın en saçma top10 olayı istiyorum :) (kendimle gurur dudum bi an mimledim nihea, burdan olmaz galiba ama oldu bile)

nilgüncüm, senin işin saha bazlı ve şirket tarafından konuşmaları karşılanmayan bir grup (100lerce diyelim) insanla çalışıorsun, bu durumda, ülkemizin şartlarını da göz önüne alırsak seninki gerçekten zaruri bir ihtiyaç, onçün alınmayasın, lafım sana değildir ;)
sinem benim ipodum yok bildüğün gibi kuzum; onçün telefonda mp3player olması benim için çok ekonomik bir çözüm :)
manilerimi de senin için yazdım bebeem:P

ayci dedi ki...

valla canim, yok! :)

sinem dedi ki...

işte demek istediğim o, ekonomik olması adına normalde yapmayacağımız şeyleri yapıyoruz :) başka maniler de isterim, yeni heyecanlar arıyorum :)

alice hanım dedi ki...

ah ulên para, gözün kör olsun, hepsi senin suçunmuş baksana :P

Unknown dedi ki...

Cift sim kartli telefonlardan oneririm. vakti zamaninda rekabet kurallari malesef hice sayildigi icin tek bir pazar hakimi olustu ve fiyati cok yuksek tuttu. mecburen operator ici konusmak ekonomik oldu. yoksa bunun muptela olmakla yada gorgusuzlukle bi alakasi yoktur kanimca. yada vardir ne biliyim